ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Kolač s aromom anisa i naranče



Volim ovakve kolače koji na prvu loptu i ne izgledaju privlačno. Obično se iza toga krije neki dobar okus koji se savršeno stapa sa teksturom kolača.

Kod ovog kolača riječ je o kombinaciji anisa i naranče. Iako je predviđen za popodnevna okupljanja uz kavu, slobodno ga možete poslužiti i u svečanijim prilikama. Sigurna sam da će gosti biti ugodno iznenađeni!


Kolač s aromom anisa i naranče
(1 šalica=250ml)

2 + 1/4 šalice brašna
1 šalica tamnog muscovado šećera
2 žličice cimeta
1/2 žličice mljevenog anisa
1 žlica narančine korice
3/4 šalice ulja (može i kokosovo, bez mirisa)
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 šalica mlaćenice (sok od pola limuna razmutiti u mlijeku i ostaviti dvadesetak minuta)
1 jaje
1 šalica oraha ili lješnjaka (sjeckanih)

Pomiješati brašno, cimet, anis, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj zdjeli pomiješati mlaćenicu, jaje i ulje. U suhe sastojke dodati muscovado šećer. Pomiješati suhe i mokre sastojke. Na kraju umiješati narančinu koricu i sjeckane orahe (ili lješnjake). Peći 40-ak minuta na 160 stupnjeva.





Broj komentara: 6:

Petra Kranjica kaže...

Super kombinacija okusa. Baš mi se sviđa.

jubistacha kaže...

@Petra: hvala!

Laka kuharica kaže...

Jako volim baš takve, brze, jednostavne i neugledne kolače koji su ustvari okusna fantazija. Kako obožavam anis, pinam ovo.

jubistacha kaže...

@Laka kuharica: javi dojmove kad isprobaš!

Iva@ Kulinarskerazglednice kaže...

volim ovakve jednostavne biskvit-kolače i jako mi se sviđa kombinacija!

jubistacha kaže...

@Iva: i ja isto ;)

Objavi komentar