srijeda, 17. prosinca 2014.

Koko čoko dukati



Polako se počinjem pripremati za blagdane i povodom toga testiram nove recepte koje bih mogla uvrstiti u svoju zbirku kolača. Ovaj je definitvno po mom guštu i čim sam pročitala sastojke znala sam da će (zasluženo) dobiti počasno mjesto. Ako ste i vi ljubitelji čokolade (kao ja) onda predlažem da svakako uvrstite ove keksiće. Sigurna sam da se nećete razočarati.


Koko čoko dukati


80g maslaca
165g smeđeg šećera
1 žličica đumbira u prahu
3/4 žličice sode bikarbone
1 bjeljanjak
1 dl kiselog vrhnja
200g glatkog brašna
60g kakaa

120ml slatkog vrhnja
100g tamne čokolade
1 žličica maslaca
kosovo brašno


Pjenasto izraditi maslac. Dodati šećer, đumbir i sodu. Sve zajedno fino izmiješati. U tijesto umiješati bjeljanjak i kiselo vrhnje. Miješati mikserom te paralalno dodavati žlicu po žlicu prethodno prosijanog i pomiješanog brašna i kakaa. Kada se sve fino poveže, tijesto rukama oblikovati u kuglu. Ostaviti ga u frižideru par sati. Vlažnim rukama oblikovati kuglice veličine oraha. Slagati ih na obloženi lim s dovoljno razmaka. Peći ih 7-10min na 170 stupnjea. Pripremiti ganache kremu tako da skoro vrelo slatko vrhnje prelijete preko sitno iskidanih komada čokolade. Miješati energično dok se čokolada ne istopi. Na kraju umiješati maslac. Ostaviti na hladnom da se krema stisne. Keksiće namazati ganache kremom i posuti mrvicama kokosa.

Recept je (uz moje izmjene) inspirianin Jasenkinim ( http://sweetcorner-jasenka.dobrahrana.jutarnji.hr/)


Broj komentara: 5:

Unknown kaže...

baš su dobri dukati....i još čokoladni! ku'š bolje?!

Nale Coolinarija kaže...

Mmmm, odlično! :)

jubistacha kaže...

@Snježa: da, odlično za čokoljupce ;)
@Nale: hvala!

Petra Kranjica kaže...

Joj znam te dukate savršeni su, apsolutno stvaraju ovisnost ;)

Dilajla kaže...

Prelijepo i primamljivo izgledaju.

Objavi komentar