utorak, 20. ožujka 2018.

Grahorasti čoko brownie


Kada naiđete na recept u kojem se koristi grah, a u isto vrijeme imate viška tog istog graha (jer ne volim koristiti onaj iz konzerve), onda je to znak da ga morate isprobati.

Recept je (uz neke izmjene) isproban još isti dan, degustiran i uspješno podijeljen. Za sutra ništa nije ostalo. Pametnome dosta :)
Ovaj kolač je veganski, bez dodanog šećera (osim onog u čokoladi) i s proteinima iz graha. Meni osobno jedno divno otkriće i definitvno ću ga ponovo raditi.



Grahorasti čoko brownie
(1 šalica=250ml)

500g kuhanog mladog graha
1 šalica zobenih pahuljica
1/4 šalice sosa od jabuka
3 žlice kokosovog ulja
1/2 žličice sode bikarbone
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
3 žlice kakao praha
1/2 šalice javorovog sirupa
1/2 šalice čokoladnih kapljica

U jakom blenderu (ili food procesoru) pomiješati sve osim čokoladnih kapljica i miksati dok se ne dobije homogena smjesa. Tijesto prebaciti u tepsiju za pečenje, posuti čokoladne kapljice i peći na 160 stupnjeva 35-40 minuta.

P.S. peći na donjoj rešetki u pećnici i paziti na temperaturu jer gornji dio kolača može lako izgoriti.


Nema komentara:

Objavi komentar